New York gaat de strijd aan met Silicon Valley met haar eerste “Blockchain Week”

 

In een poging Silicon Valley te onttronen als de koning van de opkomende technologie, kondigt New York City de allereerste “Blockchain Week” aan, die loopt van 11 tot en met 17 mei. Onderzoeks- en mediabedrijf CoinDesk en de economische ontwikkeling in New York City Corporation – een non-profitorganisatie die fungeert als de taakarm van de stad – organiseert het.

Het belangrijkste onderdeel van Blockchain Week is Consensus, het jaarlijkse evenement van de crypto-industrie dat door CoinDesk wordt georganiseerd, het bevat ook een banenbeurs en een hackathon. Anthony Hogrebe, senior vice president bij NYCEDC, wil meer crypto zien in New York. “Het doel is om echt die vlag te planten en een heel duidelijke boodschap te sturen dat we met je willen werken, je willen ondersteunen en we willen uiteindelijk dat NYC de wereldwijde hoofdstad voor blockchain wordt”, zegt hij. “We denken dat er hier al een geweldige aanwezigheid is in New York, maar het is ook een jonge gemeenschap. Als we geen vlag zetten en geen strategische investeringen doen, zou New York die kritische massa kunnen verliezen. ”

De vraag naar blockchain-gerelateerde banen is momenteel hoger in New York City dan in de Bay Area van San Francisco, volgens brandanalysebureau Burning Glass. Dat was niet altijd het geval – in 2015 had de Bay Area 250 openingen in vergelijking met 93 in New York. Maar vanaf november 2017 had New York 745 openingen in vergelijking met de 662 van de Bay Area. De wereldwijde oriëntatie van de cryptocurrency-industrie maakt het slagveld veel groter dan New York en San Francisco, met andere grote broeinesten in plaatsen als Zuid-Korea, Japan en Europa. Londen organiseerde vorige maand zijn eigen Blockchain-week. “Ik weet niet dat een bepaald gebied echt het zwaartepunt is geworden”, zegt Kevin Descent, CEO van CoinDesk. “Ik denk dat New York net zo’n goede gelegenheid is om zinvolle innovatie aan te trekken als ieder ander.”

Meer dan 100 bedrijven sponsoren het Consensus-evenement en Worth verwacht van hen allemaal dat ze aanwezig zijn op de banenbeurs, die plaatsvindt op de middag van 16 mei en gratis is voor het publiek. Dat omvat organisaties variërend van cryptoplatform Dash en crypto-uitwisseling Shapeshift tot KPMG en Accenture. Accenture zal rekruteren voor ontwikkelaars die ervaring hebben met gedistribueerde grootboektechnologie zoals Corda, Fabric en Sawtooth Lake. De consulting gigant zal ook op zoek gaan naar bedrijfsstrategen “die DLT begrijpen en strategie-, advies- en transformatiewerk met klanten kunnen aansturen”, vertelt Sean Conway, Managing Director van Accenture, aan Forbes.

De Consensus van dit jaar zal de grootste ooit worden. Het verwacht dat het tussen 4000 en 5000 deelnemers zal trekken, ongeveer een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Het evenement is de grootste en meest bekende crypto-industrie ter wereld, aldus Worth.

Crypto-grote pruiken zoals de medeoprichter van Ripple en Stellar, Jed McCaleb en BitMEX-oprichter Arthur Hayes, zijn van plan om te spreken, net als Twitter en Square CEO Jack Dorsey. Square stond onlangs toe dat gebruikers bitcoin konden kopen en verkopen via de peer-to-peer betalingsapp, en Dorsey “heeft enkele interessante dingen te zeggen over het bouwen van een meer gedemocratiseerd systeem”, voegt Worth eraan toe. De CEO van CoinDesk verwacht een vergelijkbaar aantal sprekers vergeleken met vorig jaar, ongeveer 250.

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart